Categories
водени медитации Вътрешният Лечител Думите Медитация Метафора мозъчно програмиране Несъзнаваното НЛП - NLP Промяната Психични състояния Хипноза

Вътрешната сила

https://archive.org/download/TheWind/thewind.mp3 Всеки има в живота си срещи със ситуации и хора, които го карат да се чувства малък, неустойчив или несигурен – каквото и да значи за теб това. Тук ще говоря за укрепването на вътрешната устойчивост или за онова човешко качество, което още преди хилядолетия е било известно като ВЪТРЕШНА СИЛА. Древните са вярвали, […]

Всеки има в живота си срещи със ситуации и хора, които го карат да се чувства малък, неустойчив или несигурен – каквото и да значи за теб това. Тук ще говоря за укрепването на вътрешната устойчивост или за онова човешко качество, което още преди хилядолетия е било известно като ВЪТРЕШНА СИЛА. Древните са вярвали, че някой е силен, ако е близък с небесата, божествата или небесните стихии и че такъв великан може да устои на всичко, да пребори всеки и да понесе тежестта на цялото небе, стоварена върху раменете си.
Няма ли да е чудесно и ти да намериш подобна опора в себе си? Сигурно си имал моменти, когато ти се искало да бъдеш над някого или нещо, което те е подразнило или огорчило. Да познаеш в очите на противника си уважение или дори възхита от сблъсъка с теб и невидимата сила, която продължава да те държи дори в моменти на изпитания.

Няма ли да е чудесно и ти да намериш подобна опора в себе си? Сигурно си имал моменти, когато ти се искало да бъдеш над някого или нещо, което те е подразнило или огорчило. Да познаеш в очите на противника си уважение или дори възхита от сблъсъка с теб и невидимата сила, която продължава да те държи дори в моменти на изпитания.

Тук ще изучим една рецепта за превръщането на човека във великан. Това, което следва е една полезна техника, която ще те освободи от страх, напрежение, нерешителност, ако нямаш нужда от тях и ще те превърне в източник на неустоима за другите вътрешна сила и увереност. Умението да бъдеш уверен може да ти послужи например на изпит, на интервю за работа, при разговор с шефа или при първа среща с момиче. Вътрешната увереност е най-важната черта на човешката привлекателност за другите. Хората обичат излъчването на увереност. Тя привлича и в повечето случаи тя решава успеха: не логичните аргументи, а нелогичната, златна и топлеща светлина на вътрешната увереност.

Продължи това упражнение само ако в следващите минути нищо няма да те разсейва.

– – –

времетраене: около 20 минути:

26 отговори на “Вътрешната сила”

Записът на звука е качествен.
Разбира се, от едно безплатно интернет радио не може да се очаква напълно професионално качество на записа – няма кой да носи разходите за това, но качеството е значително над обичайното за Интернет радио  и съобразено с предназначението на ChangeWire. Звукът е компресиран на 96 Kbps.
Но: за да чуете качествено предаванията се нуждаете също от качествена звукова карта и качествени стереослушалки. Тове е много важно. Db-нивото е умишлено по-слабо, защото има смисъл да слушате тези записи само в пълна тишина. Те не са подходящи за шумен офис или за градския транспорт.

В програмите по някой път са вградени умишлено звукови ефекти, които не са случайни шумове.
И така:

Качествен player, качествени слушалки и тишина: така ще можете да чуете ChangeWire наистина!

Проекта, който Любо прави е наистина уникален за България. Записът не е в никакъв случай „некачествен“ (още по-малко пък се нуждаем и от „изключително“ в допълнение.)

ПС: „Когато нещо не ти харесва, просто направи по-добро“ Песимизмът е форма на поведение, която не е донесла нищо добро на този свят. Защо ли? Просто най често произлиза от мързел 🙂

Качеството на записа е изключително добро!Явно хората имат проблем с апаратурата си:).Идеята ми харесва, за пръв път ми се удава да чуя нещо подобно.., няма аналогия просто.. УНИКАЛНО Е!!!Подкрепям идеята, но искам да попитам дали го има примера с тигъра в мп3 формат.Проявявам изключителен интерес!:)

впечатлена съм и съм много доволна от ефекта, който имат записите върху моето мислене и психика. Слушам ги, когато мога и- вярвайте, помага ми наистина! Ставам все по-уверена и конструктивна! Благодаря от сърце!

Мен също ме кара да се чувствам по-добре в кожата си този запис. Единствено се чудя когато казвате да се представя еди каква си ситуация в която се намирам ми е трудно да си представя себе си в такава ситуация, тъй като започвам да си мисля за различни ситуации и не мога да се спра точно на една.

Записите са уникални,днес ги чух за първи път и ме накараха да се почувствам чудесно.Благодаря на Г-н Л.Розенщаин.

Благодаря за вътрешната сила. Г-н, Розенщайн, Вие ли сте авторът на „…бъди едно неясно, смешно цвете, намерило чрез болка своя път“?

Да – странно е, че някой си спомня за нещо, публикувано за последен път преди 15 години. Както Блага Димитрова беше писала – знаем ли къде, в кого отекват нашите думи…

Здравейте, Г-н Розенщайн. Знам наизуст това стихотворение и често си го повтарям, когато в мен надвисне трудна житейска ситуация. Беше публикувано в сп. „Родна реч“.
Благодаря Ви!

Да, „Пожелание от нея“ е публикувано за първи път през 1984 г. в сп. “Родна реч” и за последен – през 1992 г. в сборника „Песни и стихотворения“.
Ето го тук – може би може да даде вътрешна сила още на някого

ПОЖЕЛАНИЕ ОТ НЕЯ
Любомир Розенщайн

Не си красив, когато си спокоен.
Когато си замислен, си ревнив.
Не искай времето да те направи строен,
логичен, трезв... Бъди си саможив

като тинтява сред поле от слънчогледи -
тинтявата е с жилаво стебло.
А корените й земята са поели
по-мощно от най-мощното дърво.

Недей да се огъваш с ветровете -
че ветровете често се менят.
Бъди едно неясно, смешно цвете,
намерило чрез болка своя път!

Странно е, че се обсъжда качеството на звука при положение,че има някой, който се е загрижил за твоята вътрешна сила. Още по-странно е,обаче,че наистина не само можем да смалим до неимоверност, но и да унищожим своята вътрешна сила. Хареса ми поетичният завършек на коментара. Преди години за един мой рожден ден получих като подарък от колегите ми следния хайкуподобен стих:
Линееща болница. В двора разчупена тухла.
До тревичка бодро перчемче –
храбър живовляк – Светла.
Тогава да пръв път разбрах, че имам перчемче, а сега, че съм загубила напълно вътрешната си сила. Тьжно е да го осъзнаеш, но какво пък – знанието винаги е било светлина, а вътрешната сила е като птицата феникс – има свойството да възкръсва. Благодаря. Прекрасно е това, което правите с Вашето радио. Правете повече, правете още.

Изключително въздействие…Слушам записа почти всяка сутрин към 5ч.Зарежда ме с енергия и ме прави спокойна и позитивна.БЛАГОДАРЯ.

Зравейте на всички,

Днес в търсене на материали за НЛП случайно попаднах на блога и радиото и съм много приятно изненадан какви ценни материали има тук.
Големи благодарности на създателя!

Отночно качеството на записа – слушах го на слушалки и бих казал, че е перфектен и много въздействащ.

Един въпрос – много рядко слушам класическа музика и съм малко „бос“ по темата. Някой може ли да ми каже кое е музикалното прозиведение използвано в упражнението?
Благодаря! 🙂

Да, проповедниците използват, в зависимост от уменията и таланта си, хипнотични похвати в речта си – и добрите довеждат до транс огромни аудитории още в първите минути. Благодаря за наблюдението – и за комплимента 🙂

Утре имам изключително трудно изпитание и тази вечер слушах записа за пореден път. знам че ще проявя вътрешната си сила и ще успея. В такъв момент е трудно да се опреш някъде;да търсиш съвет… ? Благодаря на нашия проповедник за думите и който има уши-нека слуша.

Това, което казвате за увереността, е много точно. Обожавам вашите записи и вашата личност, затова, че служите съвсем идеално на една кауза и винаги ви изпращам цялата си положителна енергия и благодарност, когато ви слушам, и с най-добри чувства, единственото, което може би малко не достига във вашите сеанси, е увереност, да, хората са различни и най-чистите и толерантните обикновено са достатъчно честни да не скриват закономерната си човешка неувереност, но според мен както се казва трябва да се пие чай от празна чаша, ако се налага, трябва човек да си дава вид, че е напълно наясно какво се случва и нещата са под контрол и да не оставя и сянка на съмнение и диалогичност у този, който очаква от него да се прояви като бог и да направи чудото за него, и това не заради кариерата или успеха или другите споменати от вас фактори, а заради тези, които са неуверени и търсят подкрепа, иначе вдъхновението и идеите са гениални и наистина записите са нещо много много специално, поздравления!

Татяна,
Аз съм обикновен човек – с моите съмнения, с моите колебания и с моите страхове, с които работя през годините. част от опита си споделям тук – защото може да бъде полезен в търсенето и в пътя на други такива обикновени хора. Опазил ме Господ обаче от амбицията да бъда божество със желязно лице – и още повече със желязно сърце… От тези, които са се нароили в нашето време… които са 100% сигурни, че ще те спасят и излекуват и ще решат всеки твой проблем … стига да е по джоба ти… което обикновено не се получава, въпреки желанието понякога да повярваш наивно, че ще се получи… Защото пътят към промяната е вътрешен път… вътрешна отговорност… вътрешна борба… в която подадената уместно ръка може да е много полезна.. .но само толкова… и само ако е ръка, а не нож, пък макар и хирургически…

Здравейте, прочетох какво съм написала, звучи, сякаш ви упраквам в нещо, затова и отговора ви звучи малко сякаш се оправдавате, всъщност желанието ми беше единствено да благодаря, а откъде е дошъл този странен нравоучителен тон не мога да си обясня, съжалявам.
Иначе без да твърдя, че имам монопол над истината и без този път да си позволявам да правя квалификации от последна инстанция, според мен всичко зависи от подбудите, когато дъщеря ми има проблем и аз и казвам, че съм 100% сигурна, че всичко ще бъде наред, без изобщо разбира се да е така, положително не го правя за да се облагодетелствам, а за да й дам кураж, и в този ред на мисли идеята ми беше, че е нужна увереност, та дори и фалшива, когато искаш да бъдеш полезен, така човек си казва, може би той знае неща, които аз не знам, и резултатът е постигнат, макар и с една шипка хазартност, с най-добри чувства и благопожелания 🙂

Здравейте,
бих искал да попитам защо се казва,че „Вътрешната сила“ е около 20 мин.,а моят запис е 14.41?
Да не би да не се е изтеглил добре…
Радвам се, че има такова радио, искрено Ви поздравявам!

Орлин

Прекрасно! Благодаря!!!
Моля, кажете кои са мелодиите, които включвате в този запис!?

защо записът прекъсва по средата на изречението, когато трябва да си спомним спор от недалечното минало и…край, прекъсва, има нещо объркано тука, вие до края ли чувате всичко?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *